/ jan.-juni 2016 /


Jan.-juni 2016

Klik på fingeren på billedet på hvert store foto for at se alle billederne i foto albummet

Valhalla :-)

På trods af at stormenene fortsatte, og skyllede vejen ved stranden væk, hejste Kurt det ene spær efter det andet med et klik -  hvordan det blev gjort kan ses på video ved at klikke her! Byggeriet har nu ændret Strandvejens udseendet og "Valhalla" er virkelig et imponerende syn!

Byggeplads

De sidste spær blev hejst på plads midt i januar i bidende frost, og Kurt byggede et stillads til arbejdet med at gøre det hele fast. Tøvejret satte ind igen, samtidig med at hele det stor tag og tagrenderne blev leveret med fragtman. Den efterhånden ret trætte pavillion fik endnu mere at skærme for, vi håber den holder lidt endnu.

Januar 2016

Året var ikke mange dage gammel, da Kurt, med sin hjemmelavede opfindelse, hejste det første spær på plads. Det fik flere til at spærre øjnene op, for nu kan man virkelig se hvor stort huset bliver! Terrassedørene til sommerhuset hentede vi i Faaborg og igen var vi heldige at få hjælp til at få dem læsset på traileren.

STRANDVEJ 13

Februar...

Det utrolig skiftende vejr tog hårdt på Strandvej 13. Pavillionen gav op en stormende dag og fløj sin vej - og Kurt kæmpede med for at holde det hele tørt. På trods af det, blev hele den ene del af taget færdig den 10. februar - og de første vintergækker tittede frem under stilladset.

Så blev der ryddet op!

Et flot trekantet vindue til gavlen blev indkøb, samtidig med at den helt stort oprydning gik i gang på hele matriklen. Det blev til mange læs til genbrugstationen og pyntede. Al Kurts værktøj blev flyttet ud af Kahytten og over i huset og vi spiste "det første måltid i huset" :-)

Det meste af vandet på grunden er forsvundet igen, selv på stien ned mod åen.


Det går rigtig stærkt nu...

April gav mange dejlige lune dage. Håndværkeren kom forbi og fik sat det hele af til badeværelset, så man nu kan se hvor bl.a. brusekabinen skal stå. "Haven" blomstrede og på himlen kunne man se de smukke fugle komme tilbage fra de fjerne himmelstrøg.

Så blev taget færdigt!

Kalenderen viste 1. maj da Strandvej 13 fik lagt det sidste tag på -  på trods af møgvejr med voldsom regn og blæst. Ja faktisk har denne vinter været den vådeste i Danmark nogensinde!


Rejsegilde

Påskedag kl. 13 oprandt med flag i indkørselen og en flot krans (tusind tak Laila) vejende over taget. Vejret besluttede sig for at slå om til regn og kraftig blæst, så selvom vi havde gjort det hele klart til gæsterne, endte med at alle måtte trække indenfor i byggeriet med de røde pølser og isfrosne fingre. De flagrende pressenninger og piskende regn ødelagde heldigvis ikke dagen for hverken os eller de mange gæster der kom forbi med gaver til både os og haven! Vi havde et skønt rejsegilde :-)

Tagrender

Samtidig med at sommerhuset fik sternbrædder og tagrender, kom et større læs med vognmand. Hele indkørselen blev fyldt med bl.a. isolering. Helle fik et kirsebærtræ i morsdagsgave, og det blev plantet foran Kahytten sammen med de jordbærplanter vi fik i indflyttergave - så nu er "haven" blevet noget smukkere  :-)


Af og til...

... går det ikke helt efter planen! Det planlagte rejsegilde blev derfor rykket en uge, da vi lige skulle andre ting end planlagt i uge 10. Det bliver derfor søndag den 27. marts kl. 13 vi fejrer at huset nu kan stå imod regn og blæst - så kom forbi og få en øl og en rød pølse :-) Det første læs facadebeklædning er nu lagt ind i huset, klar til at blive olieret, sammen med tagrenderne og de tre Velux vinduer.

Dagen derpå

Dagen efter rejsegildet var solen tilbage og det var tydeligt hvor regnstormen havde hærget dagen inden: spor i sandet og en ødelagt pavillion! Helle gik i gang med at male sternbrædder. Kurt fik sat rammen i til det første vindue og gjorde klart til at sætte sternbrædder og tilbehør op. Chiva er meget fornærmet over at blive bundet og årets første brumbasse kom forbi.